Reizen De Munter Bv - TUI Agent Hamme - Biezestraat 5 - 9220 Hamme
Reizen De Munter | begeleide nijlcruise 2023
Reizen De Munter | begeleide nijlcruise 2023
Reizen De Munter | begeleide nijlcruise 2023
Reizen De Munter | begeleide nijlcruise 2023

Laat je onderdompelen in 5000 jaar geschiedenis, vertrek samen met ons naar Egypte op 02 Maart 2023!


Na bijna twee jaar thuis te zitten is er één zekerheid. Wij willen terug, samen met onze klanten, de wereld ontdekken.


De eerste keuze van Reizen De Munter voor 2023 is gevallen op Egypte om zo samen te reizen door het verleden. Onze tweede groep vertrekt op 17 Juni 2023 naar de Noorse Fjoren en als derde plannen wij eind September een cruise op de Middellandse Zee. Meer info over deze reizen volgt later.


De combinatie van de landschappen, de rijke culturele geschiedenis en de gastvrijheid van de Egyptenaren maken van deze reis een unieke beleving!


Egypte is een onuitputtelijke bron van geschiedenis met nog vele geheimen, begraven onder het woestijnzand. Een bezoek aan Caïro met aansluitend een Nijlcruise is een van dé meest complete ervaringen. De aangename wintertemperaturen zijn dan ook ideaal voor een culturele rondreis begin maart. Wij begeleiden u persoonlijk.


Aansluitend een overzicht van het programma dat u kan verwachten :


Dag 1 : Donderdag 02 Maart 2023 - Hamme - Brussel - Caïro : 

Vertrek uit Hamme naar Zaventem om vandaar door te vliegen in de namiddag naar Caïro. Daar aangekomen, transfer naar het 5*-hotel Hyatt Regency Caïro West. Overnachting.

Dag 2 : Vrijdag Caïro : 

Bezoek aan het Egyptisch museum. Middagmaal in een lokaal restaurant, gevolgd door een bezoek aan de citadel met de Mohamed Ali moskee. Rondrit door de Koptische wijk. 


Hierna is er een bezoekje gepland aan de Khan El-Khalili bazaars waar in kleine straatjes allerlei verkocht wordt en u thee of Karakdé kan drinken in café Fichawi. Terugkeer naar uw hotel. Avondmaal en overnachting in uw hotel.


Dag 3 : Zaterdag Gizeh - Memphis - Sakarah - Luxor : 


Bezoek aan het plateau van Gizeh. Op het plateau bevinden zich de piramiden van Cheops, Chefren en Mykerinos. Middagmaal in een lokaal restaurant, gevolgd door een bezoek aan Sakarah, ongeveer 30km van Gizeh. Dit is de oudste en grootste necropolis omzoomd door een palmentuin. Hier bevinden zich de voorlopers van de piramiden met onder andere de trappenpiramide van Djoser (60m hoog) en verschillende mastaba's. Bezoek aan Memphis, de hoofdstad van het Oude Rijk.


Transfer naar de luchthaven voor uw binnenvlucht naar Luxor. Daar aangekomen transfer naar het cruiseschip MS Imagine. Inscheping voor uw 8-daagse Nijlcruise op basis van vol pension. Diner en overnachting aan boord.


Dag 4 : Zondag Luxor - Edfu :


Bezoek aan de necropolis van Thebe met De kolossen van Memnon, de Vallei Der Koningen en Koninginnen en de Tempel van Hatsjepsoet. Terugkeer naar het cruiseschip en afvaart naar Edfu. Middagmaal aan boord. De namiddag is volledig gewijd aan het varen en genieten van het landschap. Avondmaal en overnachting aan boord.


Dag 5 : Maandag Edfu - Aswan :


Bezoek aan de tempel van Edfu. Terugkeer naar het cruiseschip en afvaart naar Aswan. Middagmaal, avondmaal en overnachting aan boord.


Dag 6 : Dinsdag Aswan - Philae :


Bezoek aan de tempel van Philae, aan de onvoltooide obelisk. Bezoek aan de Hoge dam. Terugkeer naar het cruiseschip en middagmaal aan boord. U vaart per Felouka naar de botanische tuinen op het Lord Kitchener eiland. Terugkeer naar de cruiser per felouka. Avondmaal en overnachting aan boord.


Dag 7 : Woensdag Aswan - Kom Ombo :


In de vroege ochtend, optioneel bezoek aan Abu simbel. Middagmaal aan boord en afvaart naar Kom Ombo. De volledige namiddag is gewijd aan het varen en het bewonderen van de landschappen. Avondmaal en overnachting aan boord.


Dag 8 : Donderdag Kom Ombo - Luxor :


In de voormiddag bezoek aan de tempel van Kom Ombo. Terugkeer aan boord. Middagmaal aan boord. Vrije namiddag. Vaart naar Luxor. Avondmaal en overnachting aan boord.


Dag 9 : Vrijdag Luxor :


Bezoek aan de tempels van Karnak en Luxor. Terugkeer naar het cruiseschip voor het middagmaal. Vrije namiddag. Avondmaal en overnachting aan boord.


Dag 10 : Zaterdag Luxor - Caïro - Brussel - Hamme :


Na het ontbijt, ontscheping en transfer naar de luchthaven van Luxor voor uw terugvlucht naar Brussel, via Caïro.

Na aankomst in Brussel transfer naar Hamme.


Prijs per persoon : 


 • Deze groep is helaas afgesloten


Inbegrepen :

 • Luchthavenvervoer Hamme - Brussel - Hamme ( gecombineerd vertrek van aan ons kantoor, gratis parking mogelijk )
 • Alle vluchten met EgyptAir in economyklasse.
 • 2 nachten in hotel Hyatt Regency Caïro West 5* in Caïro (1 nacht in BB, 1nacht in halfpension), of gelijkwaardig.
 • 7 nachten cruise in volpension aan boord van de MS Imagine***** (4* naar Europese normen), of gelijkwaardig.
 • Middagmaal inbegrepen tijdens de excursies in Caïro.
 • Alle excursies, transfers en inkomgelden.
 • Alle luchthaventaksen en BTW.


Niet inbegrepen :

 • De optionele excursies.
 • Dranken en persoonlijke uitgaven.
 • Reis- en/of annulatieverzekering.
 • Visumkosten: 25 euro, cash te betalen bij aankomst in Egypte.
 • Fooien (+/- 50 euro per persoon).
 • Eventuele luchthaventaksverhoging of brandstoftoeslag. Prijs per persoon op basis van de brandstofprijzen en luchthaventaksen op 17.09.2022.


Reisprogramma in samenwerking met Imagine travel, volgorde van het programma is vatbaar voor wijzigingen.

Deze reis is helaas volzet