Groepscruise Noorse Fjorden 2023

Groepscruise met eigen Nederlandstalige begeleiding door Christel

vertrek 17 jun 2023 - 8 dagen Noorse Fjorden uit Amsterdam!

Beste klant, beste cruiseliefhebber,

Andermaal trek ik er als begeleider op uit. Samen met u gaan we het wondermooie Noorwegen ontdekken op een uitzonderlijke manier. Dit aan boord van de MS Rotterdam, het nieuwste schip van Holland America Line. Ontdek het schip en alle mogelijkheden aan boord door hier te klikken.

Aansluitend stel ik u graag het programma voor en kijk er naar uit andermaal of voor de eerste keer uw gids te mogen zijn. Ik sta natuurlijk vrijblijvend ter beschikking voor alle verdere informatie en reservatie,

Programma

 

Dag 1 : 

Rond 10 uur ’s morgens vertrekken wij per luxe autocar naar De Piet Heinkade in Amsterdam waar we , eens aangekomen inschepen op onze thuisbasis voor de komende dagen , de MS Rotterdam, in het door u gereserveerde kajuittype.

Na de veiligheidsverplichtingen aan boord varen we om 17.00 uur af naar onze bestemming, de Noorse Fjorden. Een overzicht van de vaarroute kan u hiernaast vinden.

Dag 2: 

Gewoon genieten vandaag. Ontdek het schip op uw eigen tempo en maak nader kennis met uw reisgezelschap.  

Dag 3 : Eidfjord : Aankomst 07.00 uur - vertrek uit de haven 15.00 uur.

De kleine gemeente Eidfjord ligt in een zijtak van het Hardangerfjord. Op enkele tientallen kilometers van het stadje vindt u de spectaculaire waterval Vøringsfossen, één van de meest bezochte attracties in Noorwegen. Het water dendert er 182 meter loodrecht naar beneden tot in een nauwe kloof. De waterval ligt te midden van het Hardangervidda, een uitgestrekt nationaal park met spectaculaire uitzichten en fascinerende landschappen.

In de namiddag maakt het schip een schilderachtige rondvaart door het Hardangerfjord.

Dag 4 : Ålesund : Aankomst 08.00 uur - vertrek uit de haven 17.00 uur.

Na een verwoestende brand werd Ålesund in 1904 volledig heropgebouwd in Art Nouveaustijl, hetgeen de stad tot op vandaag zijn kenmerkende stijl geeft. De bekendste attractie van Ålesund is de stadsberg Aksla, met de uitzichtpunten Fjellstua en Kniven. De top biedt u een geweldig panorama over de stad, de eilandjes, de fjorden en de omliggende bergen. Wilt u graag zien hoe de Noren vroeger leefden? Reis dan terug in de tijd met een bezoek aan het Sunnmøre Openluchtmuseum waar oude huizen en replica's van Vikingschepen tentoongesteld worden.

Dag 5 : Geirganger : Aankomst 07.00 uur - vertrek uit de haven 17.00 uur.

Het dorpje Geiranger ligt aan het uiteinde van het gelijknamige Geirangerfjord. Met zijn steile wanden, kletterende watervallen, besneeuwde toppen en rode bergboerderijen is het zonder meer één van de indrukwekkendste fjorden van Noorwegen. Het zal u dan ook niet verbazen dat dit unieke landschap door UNESCO toegevoegd is aan de lijst van beschermd Natuurerfgoed. Een absolute aanrader is om een wandeling te maken naar het Flydalsjuvet, een uitkijkpunt met een prachtig uitzicht. In de namiddag vaart het schip doorheen het fjord. Vanop het dek zult u onder meer de 300 meter hoge Syv Søstrene zien, de Zeven Zusters watervallen.

Dag 6 : Bergen : Aankomst 08.00 uur - vertrek uit de haven 17.00 uur.

Ontdek Bergen, een stad vol geschiedenis. Tijdens een wandeling door het centrum zal uw oog meteen vallen op de gele, witte en rode houten huizen van de Bryggenwijk. Deze historische gebouwen liggen aan de kade en werden eeuwenlang gebruikt door handelaars. Vandaag zijn ze beschermd UNESCO-Werelderfgoed en een belangrijke toeristische trekpleister. Ook de kabelbaan van Bergen is een aanrader en bezorgt u een fantastisch panorama over de omgeving. Voorts heeft Bergen een gezellig centrum waar u kan shoppen en de lokale delicatesse kan proeven, de rode koningskrab.

Dag 7:

Onze laatste dag onderweg terug naar Amsterdam kunnen we samen verder genieten van de vele faciliteiten en het lekkere eten aan boord van de MS Rotterdam.

 

Dag 8:

Ontscheping na het ontbijt, rond 10.00 uur vertrek per luxe autocar richting Hamme waar we rond 12.30 aankomen

Mocht u verdere info wensen rond deze groepscruise van Reizen De Munter onder begeleiding van Christel kan u onderstaand formulier invullen. Zij neemt dan zo snel mogelijk contact op met u betreffende prijs en beschikbaarheid van de kajuiten.

U kan natuurlijk ook steeds vrijblijvend binnen wandelen op ons kantoor tijdens de openingsuren. Of stuur een mail naar christel@reizendemunter.be .

 
 
 
Wij hadden graag een binnenkajuit.
Wij hadden graag een kajuit zeezicht (zonder balkon).
Wij hadden graag een kajuit zeezicht met balkon.
Wij bespreken graag de mogelijkheden.
 
 
 
Graag een voorstel voor een annulatieverzekering.
Graag een voorstel voor een reisbijstandsverzekering.
Graag een voorstel voor een annulatie- en bijstandsverzekering.
 
 

Druk even op de verstuur button hiernaast om uw formulier te verzenden naar onze diensten. Na het verzenden ontvangt u juist hieronder een bevestigingsbericht.

Inclusief in de prijs die u van ons ontvangt:


 • Nederlandstalige reisbegeleiding met eigen begeleiding Hamme - cruise - Hamme.
 • Transfers vanuit Hamme naar Amsterdam (heen/terug)
 • Cruise in volpension
 • Signature Drankenpakket
 • Koffie, thee, iced tea en water in het buffetrestaurant
 • Gebruik van de openbare faciliteiten aan boord
 • Livemuziek in de bars en voorstellingen in het theater
 • Garantiefonds Reizen, havengelden en btw

Exclusief in de prijs die u van ons ontvangt:


 • Persoonlijke uitgaven en niet inbegrepen excursies
 • Annulatie- en of reisbijstandsverzekering.
 • Dossierkosten, 25 euro per dossier

Wij kijken er naar uit om u aan boord te mogen verwelkomen, 


Met vriendelijke groeten van ons team , Christel, Robin en Eddy.