De Seychellen, een loflied aan de natuur

De meest levendige fantasie komt niet in de buurt van de onbeschrijfelijke schoonheid van deze uit 115 eilanden bestaande archipel in de Indische Oceaan, die in 1502 door Vasco da Gama werd ontdekt. Met een landoppervlakte van slechts 443 km², een ligging op enkele graden ten zuiden van de evenaar en 1.600 km ten oosten van Afrika, zijn de Seychellen letterlijk duizenden mijlen van de rest van de bewoonde wereld verwijderd.

Hoewel de eilanden vandaag de dag goed bereikbaar zijn, blijven ze hun ietwat mysterieuze en mythische beeld behouden. De rustige stranden, de kristalheldere zee en de uitstekende service zijn stuk voor stuk redenen om de Seychellen te bezoeken. Maar er is meer dan alleen zon, zee en strand. De meeste inwoners van de Seychellen stammen af van Afrikaanse slaven, anderen van migranten uit Europa, India, China en Arabische landen.

Tot meer dan tweehonderd jaar geleden waren de eilanden die de Seychellen vormen echter onbewoond. De afgelegen ligging en de late komst van menselijke bewoners hebben voor een unieke flora en fauna op de eilanden gezorgd. In het nevelwoud op de berghellingen van de eilanden Mahé en Silhouette, maar ook op lagere plaatsen komen boom- en plantensoorten voor die alleen op deze eilanden te vinden zijn. Een voorbeeld is de met mythes omgeven Coco de Mer, de grootste kokosnoot ter wereld die tot 40 kilo kan wegen. Voor duikers en snorkelaars zijn de Seychellen een waar paradijs. De eilanden zijn het hele jaar door goed te bezoeken. Er heerst een warm klimaat, maar dankzij de passaatwinden is het erg aangenaam.

Enkele van de belangrijkste eilanden zijn de volgende, wij stellen ze u graag even voor:

  • Mahé: Het belangrijkste eiland herbergt de internationale luchthaven, de hoofdstad Victoria, 70 fijne zandstranden omringd door granietrotsen zoals dit van Beau Vallon, het Nationaal Marinepark en het Nationaal Park van de Seychelse Morne bedekt door een tropisch woud met een hoogte van 906 m.
  • Praslin: Op 15 min vliegen van Mahé, is Praslin bekend om zijn paradijselijke stranden zoals Anse Lazio, zijn 7000 ‘cocos de mer’ bomen (met de fameuze ‘billenkokosnoot’) en de ‘Vallée de Mai’, prachtig ecologisch reservaat door de UNESCO geklasseerd.
  • La Digue: Op 35 min. per boot van Praslin, de witte stranden, de azuurblauwe zee en de granietrotsen zijn dé referentie als men over idyllische sites spreekt.
  • Frégate: Klein paradijselijk eiland op 55 km van Mahé (vlucht van 15 mn), Frégate telt 7 fijne zandstranden en vormt een ideaal kader voor de reuzenschildpadden en de zeldzame vogels die er in totale vrijheid leven.
  • Denis Island: Geïsoleerd eilandje op 45 minuten vliegen van Mahé. Permanent contact met de natuur, woud en bomen in overvloed, koraalrif, mooie zandstranden... Het eiland van ‘Gelukkige Mensen’.
  • Bird Island: Een vogelreservaat, uniek in de wereld! Van april tot oktober, komen ongeveer anderhalf miljoen vogels om te broeden op dit eilandje op 30 min. vlucht van Mahé.
  • Silhouette: Op 45 minuten per boot van Mahé ligt Silhouette, een granieteiland bedekt met tropisch woud en talrijke weergaloze fijne zandstranden omzoomd door kokosbomen.
  • North Island: Granieteiland, op 30 km van Mahé (15 min. per helikopter). North is een sanctuarium voor fauna en flora met een luxueus en natuurlijk kader, U beleeft er uitzonderlijke momenten!
  • Desroches: Op amper 30 min vliegen van Mahé ontdekt u glinsterende kleuren en bedwelmende geuren op dit ongerepte eiland met zijn kokosplantages en 14 km stranden.


Wist u trouwens dat  uw vakantie op de Seychellen probleemloos kan combineren met een van de metropolen in het Midden Oosten?

Dubai, is de meest kosmopolitische van de emiraten en het meest moderne en bruisende handelscentrum van het Nabije Oosten. Een land waar zakenmensen en toeristen, culturen en stijlen van het Westen tot het Verre Oosten elkaars pad kruisen.

Dubai biedt alles in de overtreffende trap, ieders verwachtingspatroon overstijgend: stranden, golfbanen, geweldige sportfaciliteiten en luxe winkelcentra. Traditionele markten, de geurige kruiden- en specerijensoeks, de goudsoek en imposante shopping malls bieden alles te koop tegen prijzen die vrijwel altijd lager liggen dan in Europa. Speelt u liever een rondje golf of wilt u iets ondernemen dan zijn er mogelijkheden te over. Niet voor niets is Dubai dan ook een zeer populaire vertrekhaven voor cruises in deze streken of om een stopover te maken op uw doorreis naar de Seychellen.

Genieten met een grote "G" daar staan de Seychellen voor. Christel was er reeds en kan u dan ook uit persoonlijke ervaring trachten te overtuigen van deze prachtige bestemming. Maak best een afspraak want er is zoveel te vertellen. U kan haar het snelste vinden op kantoor via 052.48.00.12 of haar een persoonlijk mailtje sturen op christel@reizendemunter.be

Ons team wenst u alvast een " ééntje om nooit te vergeten " vakantie toe.

Biezestraat 5  -  9220 Hamme

Tel.+32.52.48.00.12 - info@reizendemunter.be

Openingsuren kantoor [ klik hier ]

Laatste pagina update 18 Augustus 2017